Crema de inghetata cu mousse de alune, praline si nuci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat: 200 g biscuiti sfarimati
  • 3 linguri inghetata de vanilie
  • 200 g smochine feliate
  • 100 g caise confiate si feliate
  • 100 g curmale feliate
  • Se omogenizeaza toate ingredientele pina ce se obtin o compozitie dura care poate fi presata sub forma unui blat.
  • Mousse de alune, praline si nuci:
  • 200 g unt de arhide
  • 100 g arahide rumenite in cuptor (preserata cu zahar brun si stropit cu putin ulei)
  • 100 g nuci rumenite in cuptor (preserata cu zahar brun si stropit cu putin ulei)
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • frunze de menta pentru decor

Mod de preparare

Se sfarima arahidele si nucile si se incorporeaza in unt de arahide. Se adauga zaharul si frisca. Se amesteca bine. Se aranjeaza desertul astfel: intr-un bol se pune un strat de blat, apoi unul de mousse si la final inghetata de praline sau de caramel. Se orneaza cu afine si cu frunze de menta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise