CREMA DE MERE

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g mere ionatane
  • 250ml apa
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 plic gelatina pudra sau 3-4 foi de gelatina
  • 400g frisca
  • 200g zahar

Mod de preparare

Merele se curata si se taie in 4,se scot semintele,apoi se taie in felii si se fierb in 250ml apa,vanilie si zahar.Dupa ce au fiert,se scot si se paseaza cu blenderul si se adauga gelatina topita(conform instructiunilor de pe pachet).Se lasa crema la racit si apoi se aduga 250 g frisca batuta.Crema astfel obtinuta se pune intr-o forma se lasa la frigider pentru 2 ore.Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise