Crema de spanac cu cartofi si torta de oua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g spanac congelat sau proaspat
  • 3 catei usturoi
  • 5-6 cartofii medii
  • 2-4 oua
  • 50gr.unt culinar
  • jumate de Lt de supa de knorr(cubul cu apa fierte)sau vegeta dupa gust
  • 2 dl smantana culinara(optional)
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

1)Usturoiul tocat se caleste cu untul la foc mic,f.putin,adauga cartofi cubulete,amesteca,apoi supa de knorr sau apa fierbinte si vegeta.Nu am pus sare,nici piper.Lasa sa fiarba cca 15 min.la foc mediu.Adauga spanacul(al meu era tocat,congelat),amesteca.Mai lasa putin.Cu blenderul reduce totul la crema.2)Pune f. putin ulei intr-o tigaie antiaderenta,bate ouale cu sare si piper si toarna in tigaie,sa iasa ca o clatita,lasa sa se intareasca,scoate-o pe un fund de tocat si inroleazo ca pe o torta.Taie in felii groase,si aseaza in mijlocul farfuriei cateva felii,deasupra toarna smantana.Merge si fara oua si smantana,pt cine tine post!Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise