Crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 cani zahar(una pentru compozitie una pentru sirop)
  • o esenta rom
  • o esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Stiu ca e post dar nu ma pot abtine de la dulciuri.Gustoasa si usor de preparat!Se bat ouale si zaharul spuma.Se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie si laptele.se amesteca bine.Separat intr-o tava se pune 1cana zahar si se da la foc mic pana se caramelizeaza.Cand e aproape gata se adauga esenta de rom.Se ia de pe foc si se roteste tava pana ce peretii s-au acoperit cu zaharul si se varsa compozitia peste.Se da la cuptor 40 min.Cand capata o pojghita aurie deasupra inseamna ca e gata.Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise