Crema de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2litri lapte,
  • 400g de zahar + 10 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 12 oua.

Mod de preparare

Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi se lasa la racit.Se pun cele 10 linguri de zahar intr-o cratita emailata,cu peretii mai inalti,si se caramelizeaza pe foc mic.In timp ce zaharul se coloreaza,se misca cratita,pentru ca zaharul sa se dispuna uniform pe peretii ei. Se bat bine ouale si se amesteca cu laptele,apoi se pune amestecul in cratita cu zaharul carmelizat, se aseaza cratita in alt vas mai mare,umplut pe jumatate cu apa. Vasul se pune pe foc mic si se fierbe crema pina la consistenta unei smintini groase.Se serveste rece,taiata direct din cratita in care s-a facut.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise