Crema de Zahar Ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 l de lapte dulce
  • 6 linguri de zahar tos
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Coaja de lamaie sau portocala rase

Mod de preparare

Se pun trei linguri de zahar la topit intr-o oala de dimensiuni medii. Intr-un vas se bat cele 8 oua, dupa care se incorporeaza laptele, esenta de rom, 3 linguri de zahar si coaja de lamaie sau portocala rasa.

Dupa ce s-a topit zaharul din cratita se intinde pe toata suprafata acesteia si se adauga laptele cu ouale din vas. Se pune cratita cu ingredientele intr-o alta oala cu apa si se baga la cuptor pentru aproximativ o ora.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise