Crema de zahar ars!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -8 oua
  • -1 litru lapte
  • -400 grame zahar

Mod de preparare

1.Intr-o cratita se caramelizeaza 200 gr zahar apoi caramelul obtinut se intinde pe fundul si pereti oalei si se lasa la racit.

2.Ouale se bat cu 200 gr zagar pana ce se topeste bine.

3.Amestecam apoi cu laptele fiert si racit,punem apoi amestecul de oua si lapte in cratita cu caramelul racit.

4.Se pune deasuprea altui vas putin mai mare cu apa fierbine (la bain-marie)si se da la cuptor pentru o ora!

5.Este gata cand sa rumenit putin deasuprea sau faceti putin proba cu o frigaruie(trebuie sa nu mai fie lichida trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai groase)Se lasa la racit 2-3 ore apoi se rastoarna intr-un vas mai inalt finca o sa curga siropul de caramel.

6.Se serveste rece de la frigider

7.Va doresc pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise