Crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 12 linguri zahar
  • 6 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca.

Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc.

Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin.

Mixam ouale spuma cu restul de zahar.

Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Turnam acest amestec in cratita cu caramel.

Dam crema in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

O lasam pana este bine inchegata si prinde o crusta maronie deasupra.

Cand este gata o lasam sa se racoreasca, apoi o dam apoi la frigider.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise