Crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 litru lapte
  • 200g zahar tos pentru compozitie
  • 250g zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am tapetat cu grija peretii acestuia. Ouale intregi cu laptele si zaharul pentru compozitie le-am mixat, le-am strecurat printr-o sita si am turnat totul in vasul tapetat cu caramel.

Am dat la cuptor la foc potrivit. Am folosit vase pentru souffle pentru a coace compozitia si a-i da o forma deosebita.

Se serveste rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise