Crema de zahar ars, coapta in dovleac

Se spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte integral
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 pastaie vanilie
  • 50 ml coniac
  • 3 dovleci mici
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare

Se spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele.

In fiecare dovleac se pune cate o lingura de miere si se presara putina scortisoara.

Se incalzeste laptele usor impreuna cu semintele din pastaia de vanilie, zaharul, coniacul si batonul de scortisoara.

Se bat bine ouale si se amesteca treptat cu laptele caldut.

Compozitia obtinuta se toarna in dovlecii tapetati cu miere si scortisoara.

Se dau dovlecii la cupor pentru 25-30 de minute.

Dupa ce s-a copt crema, se presara deasupra in fiecare dovleac cate o lingurita de zahar si se arde cu torta.

Pofta buna !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise