CREMA DE ZAHAR ARS CU MERE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. mere acrisoare
  • zeama lamaie
  • 2 linguri zahar pt. pus peste mere
  • 4 l. zahar pt. caramelizat
  • 5 oua intregi
  • 5 l. zahar pt. crema
  • 500 ml. lapte dulce
  • 1 plic zahar venilat
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si samburi se taie felii si se stropesc cu zeama lamaie + 2 l. zahar.

Merele se aseaza intr-un vas yena uns cu unt si se dau la cuptor 10 min.

In alt vas se caramelizeaza cele 4 l. zahar stropite cu putina apa si apoi se stropesc merele din cuptor cu caramelul.

Se bat ouale intregi cu 1 praf sare + 5 l. hahar si dupa ce s-au ingrosat? se toarna laptele fierbinte peste ele.

Aceasta compozitie se pune peste mere si se da in continuare la cuptor pana se coace si se rumeneste

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise