Crema de zahar ars cu nuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • zahar vanilat
  • 300g zahar (200g pentru caramelizat
  • 100g pentru compozitie)
  • esenta de rom
  • nuci

Mod de preparare

Intru-un vas se pun la foc 200g zahar si nuci pentru caramelizare. Cand se topeste zaharul, se inclina vasul si se roteste astfel incat sa se acopere marginile. Se lasa putin la racit.

Separat, se bat ouale intregi cu zaharul ramas, zaharul vanilat si se adauga laptele si esenta dupa gust. Se toarna peste caramel.

Se da la foc timp de o ora. Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise