Crema de zahar ars in cupe de mar

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • -4 mere mari
  • -3 linguri de zahar tos
  • -2 oua mai mici sau unul mare
  • -150 ml lapte
  • -o lingura de esenta de rom (sau dupa gust)
  • -o jumatate de lingurita de amidon alimentar
  • -un praf de sare
  • (In poza am pus doar 2 mere, dar ingredientele ajung pentru 4 mere)

Mod de preparare

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de metal, scobim usor merele, sa nu le spargem, pana cand avem o cupa. Peretii sa nu ramana subtiri, pentru ca la copt se vor crapa.

Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si esenta de rom. Batem usor, fara a face spuma si apoi adaugam laptele si amidonul dizolvat in prealabil, intr-o lingura de lapte. Amestecam iarasi si apoi repartizam compozitia, in cupele de mar.Dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam o ora, dupa care facem proba cu scobitoarea, daca iese curata este gata, daca nu, mai lasam la cuptor.

Am servit alaturi de sos caramel, facut din zahar caramelizat si unt.

Sunt delicioase, servite reci!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise