Crema de zahar caramel

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1L lapte;
  • - 400g oua;
  • - 350g zahar;
  • - 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

1. Ouale, se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Laptele, se fierbe. Se caramelizeaza 150g zahar, fara sa se arda.

2. Ouale, se amesteca la cald, cu 200g zahar (cel ramas), se adauga lapte si zaharul vanilat. Apoi, compozitia, se toarna in forma tapetata cu zahar caramel si se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte. Vasul acoperit se introduce la cuptorul cu foc mediu, 45 minute. Crema, se lasa la racit si dupa ce s-a racit, se rastoarna pe platou sau farfurie.

3. Se serveste rece, cu sirpul care l-ati preparat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise