Crema pasticcera (de patiserie)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 100 g faina,
  • 150 g unt,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 plic vanilie,
  • coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul timp de 5 minute, se adauga apoi,faina, untul si sarea si se continua frecarea.

Se incalzeste laptele in care se pune vanilia si coaja rasa de lamaie (dupa gust) si se amesteca (turnand in fir subtire), cu crema de oua si unt, amestecand incontinuu pe foc, ca sa nu se prinda de vas.

Crema se poate folosi la umplerea torturilor sau a prajiturilor din foi.

Ca sa fie putin mai deosebita se pot adauga in crema 100 g visine taiate marunt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise