Crema picanta de branza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g telemea,
  • o ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 ardei iuti (rosii),
  • 4-5 linguri iaurt gros,
  • sare,
  • piper,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 6 masline verzi,
  • 4 felii de lamaie

Mod de preparare

Se pune branza in apa rece la desarat (circa 2 ore), dupa care se lasa sa se scurga, se faramiteaza intr-un castron si se zdrobeste bine cu o furculita (nu cu mixerul).

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar ardeii iuti se despica, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fin de tot.

Se amesteca toate cu branza telemea si se adauga iaurtul pana ce se obtine o crema groasa. Se mai sareaza (eventual), se adauga piper si boia si se pune la rece.

Inainte de-a o servi, crema se garniseste cu jumatati de masline si felii de lamaie.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise