Crema picanta de branza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g telemea,
  • o ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 ardei iuti (rosii),
  • 4-5 linguri iaurt gros,
  • sare,
  • piper,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 6 masline verzi,
  • 4 felii de lamaie

Mod de preparare

Se pune branza in apa rece la desarat (circa 2 ore), dupa care se lasa sa se scurga, se faramiteaza intr-un castron si se zdrobeste bine cu o furculita (nu cu mixerul).

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar ardeii iuti se despica, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fin de tot.

Se amesteca toate cu branza telemea si se adauga iaurtul pana ce se obtine o crema groasa. Se mai sareaza (eventual), se adauga piper si boia si se pune la rece.

Inainte de-a o servi, crema se garniseste cu jumatati de masline si felii de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise