Cremes

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • PENTRU FOI
  • 200 g faina
  • - un ou
  • - 200 g margarina
  • - 50 ml apa
  • - 1 lingurita otet
  • CREMA
  • 1 l lapte
  • - 350 g zahar
  • - 100 g amidon
  • - 5 oua
  • - 200 g margarina
  • - vanilie
  • - o budinca de vanilie
  • - 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se prepara o coca din ou, apa, otet si 100 g faina si alta compozitie din 100 g faina si margarina (care se freaca pana devine spuma).

Se imparte prima coca in 2 parti si se intind 2 foi subtiri.Se unge fiecare foaie cu jumatate din a doua compozitie, se impaturesc si se dau la frigider pentru o ora.

Apoi se ia fiecare jumatate, se intind si se coc pe dosul tavii (pe care se presara faina).
Se pune laptele,zaharul,budinca, si vanilia pe foc mic.Se bat albusurile spuma si se adauga galbenusurile amestecate cu amidonul.Cand incepe sa fiarba se adauga albusul si se amesteca pentru a nu se face cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa 10 minute dupa care se adauga margarina cu lingura si se amesteca incet. Separat, se fierbe gelatina in putina apa, apoi se adauga la crema luata de pe foc.

O mai lasam un timp sa se raceasca dar nu de tot. Cand este calduta se pune intre foi si se inveleste tot in folie de plastic si se da la frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise