CREMES

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de cremes cumparate
  • 1 litru de lapte
  • o cana de zahar
  • 5 vanilii
  • 5 oua si 8 linguri de faina

Mod de preparare

Intr-o cratita pui galbenusurile cu zahar si faina, se dizolva cu lapte caldut si se fierbe. Se amesteca incontinuu, se da deoparte. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu compozitia din cratita, apoi pui cratita inapoi pe foc sa fiarba si albusurile, se adauga vanilia.

Crema fierbinte se pune intre cele 2 foi de cremes. Eu invelesc foile intr-un celofan si apoi intr-o patura ca sa stea la cald pentru a-se inmuia foile. Este fff. buna si usor de facut.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise