CREMES

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de cremes cumparate
  • 1 litru de lapte
  • o cana de zahar
  • 5 vanilii
  • 5 oua si 8 linguri de faina

Mod de preparare

Intr-o cratita pui galbenusurile cu zahar si faina, se dizolva cu lapte caldut si se fierbe. Se amesteca incontinuu, se da deoparte. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu compozitia din cratita, apoi pui cratita inapoi pe foc sa fiarba si albusurile, se adauga vanilia.

Crema fierbinte se pune intre cele 2 foi de cremes. Eu invelesc foile intr-un celofan si apoi intr-o patura ca sa stea la cald pentru a-se inmuia foile. Este fff. buna si usor de facut.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise