Cremes de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:
  • 1 pachet margarina
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 cana apa
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 800 ml lapte de soia
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr Oetker
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

Foi:

Se face coca numarul 1 din ulei, otet, apa, faina cat cuprinde (astfel incat sa se desprinda de pe mana). Se face coca nr 2 frecand margarina cu 3-4 linguri de faina.

Se intinde coca 1, peste coca 1 se intinde coca 2, se ruleaza si se da la frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte in 2, se intind 2 foi si se coc la cuptorul incalzit in prealabil.

Crema:

Se amesteca zaharul cu faina, se pune laptele cald. Compozitia rezultata se pune pe foc mic pana se ingroasa. Se amesteca continuu. Cand s-a ingrosat se adauga budincile dizolvate intr-o cana de apa (sau lapte). Se mai tine pe foc 3 minute.

Cum se asambleaza:

Se pune prima foaie peste o folie. Se pune crema calda (nu fierbinte). Se pune a doua foaie. Se imbraca in folie si se da la rece. Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar si se taie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise