Cremes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie pt. crema:
  • 4 linguri mari de faina
  • 4 cani de lapte(1L)
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 1 cana de zahar
  • 6 oua
  • Avem nevoie pt. foi :
  • Prima compozitie (1):
  • 200 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • smantana(1-2 linguri)
  • putina sare
  • A doua compozitie (2):
  • 150 gr margarina (Unirea)
  • 150 gr faina

Mod de preparare

Compozitia 1 se imparte in doua bucati si se intind doua foi.

Compozitia 2 se imparte si ea in doua bucati si la fel

Peste o foaie din comp. 1 se pune o foaie din compozitia 2 si se impatura ca la hajos, se lasa 1/2 ora la rece si se intinde. Se impatura apoi din nou avand grija sa nu schimbam sensurile de impaturire si se mai lasa inca o 1/2 ora la rece dupa care se intinde din nou. Din nou impaturam si lasam la odihna 1/2 ora.A treia oara cand vine randul la intins vom intinde foaia direct pe dosul tavii si il coacem.

La fel procedam si cu celelalte doua foi ramase de la com.1 si comp.2, obtinand astfel si a doua foaie de cremes.

Crema :

4 linguri mari de faina de grau,cu 6 galbenusuri si o cana de lapte rece se amesteca. Albusurile de la cele 6 oua cu 1 cana de zahar se bat spuma tare. 3 cani de lapte cu 5 plicuri de zahar vanilat se pun la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile frecate si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa pe foc si se adauga treptat albusurile batute spuma amestecandu-se usor pana se omogenizeaza.

Se toarna peste foaie calda se pune foaia cealalta deasupra si se pune la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise