Cremsit de Budapesta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -140 gr.zahar
  • -140gr.nuci
  • -2 linguri cacao
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -250 gr.unt
  • -250 gr.zahar praf
  • -2-3 lingurite nees
  • -1 galbenus de ou
  • -70gr,nuca prajita si taiata marunt
  • Glazura:
  • -6 linguri lapte
  • -200 gr.zahar
  • -2 linguricacao
  • -100 gr.unt

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga pe randgalbenusurile,nucile macinate,cacaoa, faina si praful de copt.Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 45 minute.

Se freaca untul cu zaharul praf,nesul dizolvat cu putina apa,se adauga galbenusul de ou si nucile taiate marunt.Crema se pune peste blatul racit

Se fierbe laptele cu zaharul si cu cacaoa pana se ingroasa.Se lasa la racit ,apoi se adauga 100 gr.unt si se intinde peste crema.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise