Cremsmit cu capsuni

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat: 400 g aluat congelat de foi; crema: 5 g gelatina sau 3 foi
  • 400 g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Aluatul se dezgheata, se intinde si se coace apoi se taie in 4 felii egale. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe plic. Capsunile se zdrobesc si se amesteca cu zaharul. Frisca se bate spuma cu intaritorul si 2 plicuri zahar vanilat. Se amesteca capsunile cu gelatina si cu frisca. Se lasa 2 ore sa se intareasca. Se umplu foile cite doua cu aceasta crema si se presara cu zahar pudra. Se spriteaza desupra frisca batuta si se asaza bucati de capsuni si ciocolata rasa. Se da 4 ore la frigider.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise