Cremsnit

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • 100 gr amidon
  • 1L lapte
  • vanilie
  • 200 gr unt/margarina
  • -Foile cumparate.

Mod de preparare

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul.

-Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se pune crema in fir subtire, amestecand cu lingura.

-Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu.

-Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul cubulete, amestecand pana se absoarbe.

-Crema este lucioasa si gustoasa.

-Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca.

- Se pune intre foi , se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider.

-La servire se pudreaza cu zahar. se taie foarte bine .

-Foaia de sus se poate coace si apoi sfarama deasupra cremei ca sa fie mai usor la mancat.

Recipe by Neta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise