Cremsnit

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • 100 gr amidon
  • 1L lapte
  • vanilie
  • 200 gr unt/margarina
  • -Foile cumparate.

Mod de preparare

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul.

-Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se pune crema in fir subtire, amestecand cu lingura.

-Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu.

-Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul cubulete, amestecand pana se absoarbe.

-Crema este lucioasa si gustoasa.

-Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca.

- Se pune intre foi , se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider.

-La servire se pudreaza cu zahar. se taie foarte bine .

-Foaia de sus se poate coace si apoi sfarama deasupra cremei ca sa fie mai usor la mancat.

Recipe by Neta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise