Cremsnit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -6 linguri apa
  • -1 lingura otet
  • -1 varf de sare
  • -1 margarina
  • -300g faina
  • Pt crema:
  • -1 kg lapte
  • -350g zahar
  • -150g faina
  • -4 galbenusuri
  • -1 pachet vanilie

Mod de preparare

Se face un aluat si se intinde de 2-3 ori si se pune in frigider pana dimineata. Se imparte in 2 si se coc pe fundul tavii. La crema se amesteca toate ingredientele pe baie de aburi. Dupa ce se umple cu crema, se pune si a doua foaie si se pune un tocator cu ceva pe el ca sa se preseze cateva ore si apoi se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise