Cremsnit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -8 oua,
  • -1 litru de lapte,
  • -1 pachet margarina Rama,
  • -300 g zahar,
  • -10 linguri de faina,
  • -5 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare

Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 4 linguri de lapte. Se separa ouale iar galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga peste compozitia cu margarina dar dupa recirea acesteia. Se Adauga faina si laptele rece amestecand continu. Se bat albusurile spuma dupa care se pune zaharul vanilat. Se pune totul intr-un vas mai mare si se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos,incet. Se unge o tava cu ulei,se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit 45 min,iar ultimele 5 minute se da focul mai tare sa se rumeneasca.

Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise