Cremsnit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 foi de cremsnit din comert
  • sau 1 pachet de aluat frantuzesc
  • ulei de canolla sau unt topit
  • 500 gr de smantana de frisca
  • 21/2 pahar de lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul se taie in trei foi si fiecare foaie se intinde pana la grosimea de 1/2 de cm, se pune intr-o tava de cuptor tapetata cu pergament si unsa bine cu unt sau ulei si se coc la 180 de grade 30 de minute pana foile sunt putin rumenite si crocante.

Crema - se pun in oala mixerului budincile, laptele si smantana, esenta de vanilie si se mixeaza bine pana capatam o crema tare si spumoasa.

Se pune prima foaie pe un platou. Se pune o parte de crema, se niveleaza pe toata suprafata dupa care se pot adauga fructe de padure daca doriti. Se pune cealalta foaie, se pune restul de crema si se pune ultima foaie. Se presara cu zahar vanilat sau se poate unge cu o glazura alba. Se apasa putin ca foile sa intre in crema si se lasa la rece ptr cateva ore inainte de servire.

Glazura alba - se amesteca 2 pahare de zahar pudra cu un albus pana devine o pasta alba care se poate unge cu o periuta pe ultima foaie.

Prajitura usoara si foarte gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise