Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 3 foi de pandispan
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de zahar vanilat
  • ptr crema
  • 3-4 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 3/4 pahar de corn flour-amidon de porumb
  • 1 litru lapte
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • zahar vanilat sau viermisori de ciocolata.
  • 250 ml smantana de frisca

Mod de preparare

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa la culoare, adaugam 1 lingura de ulei si mai amestecam usor si 3 linguri de faina cu 1 lingurita praf de copt.

Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem la 180 de grade C, 12-15 minute, pana pandispanul se rumeneste usor.

La fel se pregatesc celelalte foi si se lasa deoparte.

Intr-o oala punem la fiert 3 pahare de lapte cu 1 pahar de zahar si pastaia de vanilie desfacuta,daca folosim esenta, o punem numai dupa ce crema se raceste.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu amidon si cu 1 pahar lapte pana este o compozitie omogena, adaugam din laptele fierbinte, dar nu fiert, 1-2 linguri, amestecam bine si adaugam compozitia cu oua inapoi in laptele fierbinte si amestecam repede pe foc potrivit pana crema se intareste.

Se lasa la racit in frigider in alt bol.

Smantana de frisca incepem s-o batem, cand crema s-a racit bine -trebuie sa fie o frisca tare care se amesteca cu crema in trepte pana devine omogena.

Se pune ofoaie de pandispan intr-un pirex adanc se toarna o treime din crema si se niveleaza, se pune a doua foaie o treime de crema si dupa aceea a treia foaie si ultima parte de crema se niveleaza bine si se presara cu zahar vanilat sau ornamente de ciocolata. Se mentine o noapte in frigider pana se serveste.

Usoara si gustoasa.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise