Cremsnit frantuzesc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  •  Foi:
  • • 380 gr.faina
  • • 150 gr.unt(margarina)
  • • 3 linguri zahar
  • • 4 linguri smantana
  • • 1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie
  •  Crema:
  • • 200 gr.zahar
  • • 5 linguri rase faina
  • • 5 galbenusuri
  • • 400 ml lapte
  • • 250 gr.unt
  • • zahar vanilat, coaja rasa de portocala
  • • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru foi: Se face un aluat din toate ingredientele, se imparte in trei parti si se fac foi care se coc pe dosul tavii la foc potrivit pana se rumenesc putin (se intind direct pe tava).

Pentru crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, treptat se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe aburi si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa (se vede fundul vasului cand se amesteca).

Se lasa sa se raceasca, se adauga aromele si untul batut spuma.

Se aseaza jumatate din crema pe prima foaie, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se aseaza pe a doua foaie, peste crema de cacao se aseaza foaia a treia. Se da la rece. Cand se taie se pudreaza cu zahar pudra si cu ciocolata rasa.

Este delicioasa

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise