Cremsnit frantuzesc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  •  Foi:
  • • 380 gr.faina
  • • 150 gr.unt(margarina)
  • • 3 linguri zahar
  • • 4 linguri smantana
  • • 1 lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie
  •  Crema:
  • • 200 gr.zahar
  • • 5 linguri rase faina
  • • 5 galbenusuri
  • • 400 ml lapte
  • • 250 gr.unt
  • • zahar vanilat, coaja rasa de portocala
  • • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru foi: Se face un aluat din toate ingredientele, se imparte in trei parti si se fac foi care se coc pe dosul tavii la foc potrivit pana se rumenesc putin (se intind direct pe tava).

Pentru crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, treptat se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe aburi si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa (se vede fundul vasului cand se amesteca).

Se lasa sa se raceasca, se adauga aromele si untul batut spuma.

Se aseaza jumatate din crema pe prima foaie, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se aseaza pe a doua foaie, peste crema de cacao se aseaza foaia a treia. Se da la rece. Cand se taie se pudreaza cu zahar pudra si cu ciocolata rasa.

Este delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise