Cremsnit

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi
  • 375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
  • Crema
  • 900 ml lapte
  • 115 g amidon
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Foi:

Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata. Se coc in cuptorul incins la 190° C cam 12-15 minute.

Crema:

Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume.

In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.

Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se poate pudra cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise