Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g creste multicolore
  • 250 g roşii
  • o mână de frunze de busuioc proaspete
  • 25 g unt
  • 1/2 linguriţe de sare
  • 1 linguriţă prafr de usturoi (opţional)
  • 2 linguri ulei
  • 50 g mozarella rasă
  • 1 linguriţă zahăr

Mod de preparare

Punem la fiert pastele (crestele) în apă clocotită în care am adăugat o lingură de ulei. Peste aproximativ 10 minute le tragem de o parte şi le lăsăm acoperite cu capacul să mai crească în apă.

Spălăm bine roşiile, le tăiem în felii subţiri şi apoi le călim în tigaie cu o lingură de ulei, adăugăm puţină sare şi presărăm zahărul peste ele, apoi adăugăm şi busuiocul tocat. Amestecăm până vedem că s-au înmuita bine şi a scăzut lichidul suficient astfel ca să devină consistente. Tragem tigaia deoparte.

Strecurăm pastele. În oala în care au fiert adăugăm untul şi, după ce s-a topit, punem pastele peste, adăugăm sare şi mozarella rasă, amestecăm uşor şi le lăsăm să se călească aşa câteva minute, apoi le lăsăm la odihnă cu capacul pus pentru 5 minute.

Le aşezăm pe farfurie cu toppingul de roşii şi busuioc deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise