Creveti pe pat de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • • 20 creveti mari
  • • 8 cartofi
  • • conserva pulpa de rosii decojite
  • • un ardei iute
  • • sucul de la o lamaie verde
  • • ceapa
  • • lingurita curry
  • • lingurita ghimbir macinat
  • • lingura chimen
  • • 15 gr unt
  • • ulei de masline
  • • putin zahar
  • • sare si piper

Mod de preparare

1. Se spala bine cartofii, se invelesc cu tot cu coaja intr-o folie de aluminiu si se introduc in cuptor timp de 1 ora, la 180°C.

2. Intre timp se pregateste sosul.Se toaca ceapa si ardeiul.

3. Intr-o cratita, se pune ceapa, ardeiul, se amesteca cu ghimbirul macinat si se caleste cu putin ulei de masline timp de 2 minute.Se adauga rosiile si curry.Se presara sare, piper, putin zahar si se toarna sucul de lamaie.Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 20 minute.

4. Se scot cartofii de la cuptor si se taie in 3, pe lungime.

5. Intr-o tigaie, se amesteca untul cu putin ulei de masline si se rumenesc crevetii.Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.

6. Pe fiecare bucatica de cartof se pune putin sos si cate un crevete. Se serveste imediat.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise