Crochete cu ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 cartofi mai mici,
  • 240 g ton din conserva,
  • 2 lingurite capere,
  • 1 galbenus,
  • zeama si coaja unei lamai,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • sare,
  • piper macinat,
  • 3 felii de paine uscata,
  • 1 lingurita busuioc uscat,
  • 1 varf de cutit boia iute,
  • 2 oua intregi,
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu coaja cu tot, se curata si se preseaza, cat sunt calzi. Tonul se scurge bine, iar caperele se taie marunt. Se framanta cartofii, tonul, caperele, galbenusul, zeama si coaja rasa de lamaie si se gusta de sare si piper.

Se sfarama miezul de paine intr-o farfurie si se amesteca cu busuiocul maruntit si cu boiaua. Separat, in alta farfurie, se bat ouale. Se formeaza intre palme crochete lunguiete din amestecul de ton si cartofi, se dau mai intai prin ou si pe urma prin pesmet si se prajesc in uleiul incins intr-o tigaie adanca, pana ce se rumenesc frumos.

Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise