Crochete de cartofi cu migdale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg cartofi
  • 120-150 g amidon alimentar
  • 2 oua, sare, piper macinat
  • nucsoara rasa, 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri migdale curatate si macinate
  • Plus:
  • faina pentru modelare
  • 750 ml ulei

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun intr-o oala. Se toarna suficienta apa incat sa ii acopere si se fierb timp de aproximativ 30 minute.

2. Se varsa jumatate din apa cartofilor si se mai lasa cateva minute sa abureasca. Se curata cat sunt fierbinti si se paseaza. Se presara deasupra jumatate din amidonul alimentar.Se adauga ouale si se framanta cu mana sau cu mixerul, cu paletele de aluat, pana se obtine un aluat omogen, se adauga si restul amidonului alimentar. Se condimeteaza cu sare, piper si nucsoara.

3. Se iau cu o lingura bucati din aluat si se modeleaza bilute aproximativ egale, cu mana data cu faina.

4. Se amesteca pesmetul cu migdalele si se dau crochetele prin acest amestec.Se incinge ulei in friteuza sau intr-o tigaie adanca si se prajesc crochetele pe toate partile, pana devin maroniu-aurii.

5. Se scot crochetele cu o paleta, se asaza pe un servetel absorbant si se mentin calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise