Crochete de cartofi de post

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingură de margarină
  • 150 g făină
  • sare
  • cimbru
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se pisează bine.

Se dizolvă drojdia de bere în apă călduţă. Drojdia dizolvată, margarina, făina, se daugă peste cartofi. Se frământă compoziţia până se omogenizează. Se modelează mingiuţe care se lasă să crească 15 - 20 minute la loc cald.

Se prăjesc în ulei încins până se umflă şi se rumenesc frumos. După preferinţă, se presară cimbru şi se servesc cu felii de roşii.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise