1. Se pune o cratita la incins la foc mic,in aceasta se pune untul,dupa care se adauga 100 grame faina dizolvata in 50 ml lapte.se amesteca continuu adaugandu-se treptat restul de lapte,pana cand aluatul de desprinde de pe cratita;
2. Se ia compozitia de pe foc,se lasa la racit,timp in care se rade cascavalul care se va adauga in aceasta,condimentandu-se cu sare si piper;
3. Cand aluatul este racit complet,se mai pun 2 oua si putina faina si se framanta bine pana cand acesta se leaga;
4. Din compozitia obtinuta se modeleaza crochete lungi de 5-6 cm,cu un diametru de cca 1 cm,care se trec prin faina,ou batut si pesmet ,rumenindu-se in ulei incins;
5. Cand se scot din ulei se pun pe un servet absorbant,pentru a se absorbi surplusul de ulei.C
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise