Crochete de creier si sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat (pregatit pentru clatite): 4 oua
  • faina
  • lapte
  • drojdie de bere; 1 buc. creier de porc
  • sos alb (faina
  • lapte
  • unt)
  • 100 gr. cascaval
  • 150 gr. sunca

Mod de preparare

Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte, cu conditia sa fie mai gros, in care se pune o lingurita de drojdie de bere. Se fierbe creierul de porc in apa putin sarata, in care s-a pus si o lingurita de otet. Separat, din faina, lapte si unt sau ulei, se pregateste un sos alb (ciulama) mai legat, pe foc mic, in care se pun bucati mici de creier si sunca taiata in cuburi marunte. Se adauga, dupa gust, 1-2 linguri de cascaval ras. Se formeaza chiftelute mici alungite, se dau prin faina, prin aluatul de clatite si se prajesc in unt sau in ulei fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise