Crochete de peste

Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru crochete
  • 400 gr file/ medalion peste (spada)
  • 1 morcovel
  • 1/2 dovlecel
  • sare
  • 2-3 lg pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris
  • nucsoara
  • piper alb
  • pentru pesmet
  • 4-5 linguri pesmet
  • 2 lg malai
  • sare
  • un vrf cutit boia dulce
  • pentru garnitura
  • 4 cartofi marisori
  • oregano
  • boia dulce
  • 3-4 lg ulei de masline
  • pentru sosul alb
  • 200 gr iaurt natur
  • 2 lg branza pufoasa natur
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • mix piper

Mod de preparare

Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se umfle foarte usor grisul.

Separat, se curata cartofii, se taie felii grosute, se pregatesc la aburi sau se fierb 10 minute. Se scot, se transfera intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si o lingura de pesmet, putina boia. Se stropesc cu o lingura de ulei de masline si se pun la cuptor, la foc maxim, timp de 10-15 minute, cat sa se rumeneasca usor.

Se pregateste pesmetul, se amesteca cu o lingura de malai, putina sare si un vrf cutit boia dulce. Din compozitia de peste, se formeaza crochete care se tavalesc prin mixul de pesmet si se prajesc in ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet absorbant.

Din iaurt, branza, usturoi, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se pregateste un sos savuros care se da la rece pana in momentul servirii.

Crochetele crocante se servesc cu garnitura de cartofi si sos delicios de iaurt!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise