crochete din peste (fara miros de peste)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g fileu de peste(de preferat morun ,sau peste oceanic)
  • 1 lamaie
  • 6 cartofi mari
  • 4 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare dupa gust
  • 500 ml ulei
  • o cratita nu prea larga dar inalta

Mod de preparare

Fileul de peste(fara oase de preferat) il punem intr o farfurie si l stropim cu zeama de la o lamaie

Punem apa la fiert , cand clocoteste introducem pestele si l lasam 10 min la foc mic

Intre timp punem cartofii la fiert in coaja(foarte important!)

Scoatem pestele si l rasturnam intr un servet de panza curat

Facem servetul ca pe un saculet si cu mana zdrobim pestele bine

Il punem intr un castron

Decojim cartofii cand sunt gata si-i zdrobim bine

Ii adaugam peste peste

Punem ouale ,sarea si patrunjelul taiat fin

Amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca

Intre timp punem uleiul la incins

Cand e fierbinte facem bilute sau crochete ,fara sa le trecem prin faina(udati mainile ca sa nu se prinda aluatul de maini)

prajiti bine si puneti crochetele pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta

Se pot manca calde sau reci ,dupa preferinta

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise