Crostata cu gem (tarta)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr.faina
  • 125 gr.unt topit
  • 2 galbenusuri ou
  • 1 ou intreg
  • 120 gr.zahar
  • sare
  • 1 lingurita praf copt.
  • gem dupa preferinte.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele repede,repede, se acopera cu folie de nailon si se lasa la frigider aprox.1h.

Intre timp se incalzeste bine cuptorul si se unge bine tava doar cu unt.(fara faina).

De obicei se foloseste o tava pt.tarta dar se poate pune si in alte forme dar nu cea pt.chec.

Dupa ce ati scos aluatul de la frigider se intinde cu sucitorul cat sa devina un pic mai moale apoi se aseaza in tava si se intinde cu mainile,lasand un bord mai ridicat astfel incat sa nu curga gemul.

dupa ce aluatul a fost bine intins in tava.(mai bine sa fie in pic mai gros),se pune gemul dar nu foarte mult pt.ca aluatul se va inmuia apoi din aluatul ramas se fac niste fasii si se pun peste tarta cu gem dintr-un capat in altul pe diagonala astfel incat sa obtinem niste romburi,si se pune la cuptor pt.aprox.15-20min la 180°.

Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise