Cruson de gutui

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 gutui potrivit de mari
  • 300 g miere sau zahăr
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri vin alb sec sau roze
  • 2-3 bucati anason stelat
  • 750 ml apă
  • 125 ml coniac sau gin

Mod de preparare

Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele si se taie in 4. Se curata de seminte si de toata partea tare din jurul semintelor, apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie.

Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3 litri; se adauga mierea, sau zaharul (se pot pune de amandoua) si vinul, apoi se amesteca usor si se pune pe foc. Dupa primul clocot, se pun bucatile de gutuie care se fierb la fo mic cam 20-30 minute, cu oala acoperita. Feliile de gutuie se scot si se pun in pahare, iar sucul in care au fiert se acopera si se lasa sa se raceasca . Se adauga coniacul sau ginul si se toarna peste mere in pahare sau in carafe.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise