Cubulete cu caramel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 370 ml smantana dulce
  • 30 g unt
  • 200 g zahar
  • 120 g nuca macinata

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata. Se adauga untul moale si oul. Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la frigider pentru o ora. Aluatul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu,in jur de 15 minute,pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Caramel:

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga smantana si untul. Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Se intinde caramelul peste foaia de biscuit, dupa care se taie cubulete.

Reteta de la Corina

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise