Cuibul pasaricii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • • ½ ceasca + 2 linguri zahar
  • • 1 ¾ ceasca faina
  • • un praf de sare
  • • ½ ceasca cacao, cernuta
  • • 200 gr ciocolata, taiata in bucati
  • • 1 ceasca frisca lichida
  • • 1 lingurita praf instant de cafea
  • • 200 gr nuca de cocos
  • • bombonele, pentru decorare

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Aseaza foaie de copt in 2 tavi.Intr-un bol, amesteca zaharul cu untul.

2. Intr-un alt bol, amesteca faina, sarea si cacaoa.Inglobeaza acest amestec in cel cu unt.Infasoara aluatul obtinut in folie de plastic si pune-l la rece pentru apor. 30 minute.

3. Pune ciocolata, frisca lichida si praful de cafea intr-un bol.Aseaza bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si topeste ciocolata, amestecand din cand in cand.Ia bolul de pe cratita si lasa amestecul sa se raceasca, amestecand ocazional.

4. Pe o suprafata de lucru data cu faina, ruleaza aluatul rece pana ajunge la grosimea de 5 mm.Folosind o forma rotunda ptr prajituri de 6 cm diametru, taie 24 de cercuri si aseaza-le in cele 2 tavi.Pune biscuitii la rece pentru 20 minute.

5. Coace biscuitii pana ce se intaresc, aprox. 10-14 minute.Lasa-i sa se raceasca complet.

6. Pune nuca de cocos intr-o tava si coace-o la cuptor pana ce devine usor maronie.Las-o sa se raceasca.

7. Dupa ce amestecul de ciocolata a ajuns la temperatura camerei, amesteca-l pana ce ajunge atat de gros astfel incat sa il poti da printr-un cornet de prajituri.Umple un cornet cu amestecul de ciocolata si fa cercuri concentrice pe fiecare biscuite.Dupa aceea, cufunda fiecare biscuite in nuca de cocos.Decoreaza-i cu bombonele, ca si cum ar fi niste ousoare intr-un cuib.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise