Cupcake cu cicoare si goji

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 230 grame faina;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 4 linguri cacao;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 2 oua;
  • - 100 grame iaurt grecesc;
  • - 75 ml ulei de struguri;
  • - 45 grame goji;
  • - 100 ml cafea din cicoare;
  • - 4 lingurite cicoare (instant/praf);
  • - 50 grame ciocolata amaruie maruntita;
  • - 50 grame ciocolata alba maruntita.

Mod de preparare

Se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede, se adauga cafeaua de cicoare pregatita dinainte (la 100 ml apa fierbinte se adauga 1 lingurita de cicoare) si goji (in prealabil tinute in apa pentru 3-4 ore sau peste noapte, scurse si sterse cu servetel de bucatarie).

Se amesteca toate ingredientele pana se incorporeaza perfect, iar la final se adauga ciocolata amaruie si alba, maruntite cu un cutit sau puteti folosi fulgi de ciocolata.

Asezati hartia pentru briose in tava si umpleti cu compozitia pana la jumatate (cam 2 linguri de inghetata).

Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti briosele pentru 30 de minute. Testati cu scobitoarea inainte.

Pentru glazura puteti folosi fie cea din comert care se introduce in cuptorul cu microunde sau apa fierbinte pentru cateva secunde si e gata pentru a fi unsa pe briose, fie preparati o glazura cu ciocolata alba topita la bain-marie. Glazura se aplica dupa ce briosele s-au racit. Presarati la final cu bomboane de decor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise