Cupcakes cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru cupcakes:
  • 1 ou
  • 250g zahar
  • 150ml lapte
  • un praf de sare
  • 60g ciocolata
  • 50m ulei
  • esenta de vanilie
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente pentru decor:
  • 100g ciocolata
  • 50ml frisca lichida
  • 50g ciocolata alba

Mod de preparare

Bine v-am gasit din nou! Sper ca ati avut parte de sarbatori frumoase si linistite alaturi de cei dragi, si sper ca ati avut parte si de putina zapada! (Eu am avut parte si de zapada si din partea mea poate sa soseasca deja primavara:)) ).

M-am trezit astazi cu o pofta de cupcakes si am zis sa incep anul si pe blogul meu cu o reteta ciocolatoasa:)).De asemenea,in acest inceput de an, am definitivat design-ul pentru blogul meu,insfarsit!

Nu incepeti inca dietele pentru "dupa Craciun" pentru ca urmeaza sa va stric "abtinerea de la dulce" :)).Cupcakes cu ciocolata sunt foarte dragute si delicioase! Merita fiecare calorie pusa in plus haha:)).

Stiu ca pare luuunga lista pentru prepararea cupcakes-urilor dar, e tare simplu,credeti-ma! Mixam intr-un bol oul,zaharul si laptele,pana cand zaharul aproape s-a topit.Punem in continuare si sarea,uleiul,vanilia si ciocolata data pe razatoarea mare. Separat, amestecam faina,praful de copt,bicarbonatul si cacaua.Le adaugam apoi peste amestecul de mai sus. Intr-o tava speciala pentru briose punem hartiutele pentru briose si le umplem cu 2 linguri din aluat. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Le lasam la racit.

Pe baie de aburi topim ciocolata neagra impreuna cu 30ml din frisca lichida si o lasam la racit.

Ciocolata alba o topim,tot pe baie de aburi,impreuna cu 20ml din frisca lichida si ,slava Domnului pentru aceasta vreme,o lasam afara la racit cateva minute. (Este partea mea preferata din sezon,deoarece cremele se racesc fooarte repede!) .Dupa ce ciocolata alba s-a topit,o mixam pana se intareste. Luam o briosa,o glazuram cu ciocolata neagra si facem un mot din ciocolata alba cu ajutorul posului.

Pofta buna si o saptamana frumoasa va doresc!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise