Cupcakes cu dovleac si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru Cupcakes avem nevoie de 120 gr faina, 140 gr zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 si 1/2 lingurita scortisoara, 1 varf de lingurita sare, 40 gr unt, 120 ml lapte, 2 oua, 200 gr piure de dovleac,
  • Pentru crema: 200 ml frisca, 200 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam 60 ml de lapte si mixam usor.

Separat amestecam ouale cu restul de lapte si cu scortisoara si il turnam peste amestecul de faina. Mixam pana obtinem o crema fina.

Dupa ce vom obtine aluatul de cupcakes, incorporam usor cu o lingura de lemn piureul de dovleac, apoi umplem formele de muffins si le coacem 25 de minute la 170 grade Celsius.

Vom obtine aceste prajiturele aromate si pufoase, pe care le vom transforma in niste cupcakes-uri autentice cu ajutorul cremei ganache.

Pentru crema incalzim frisca (fara a o fierbe), apoi adaugam ciocolata pana se topeste. Lasam amestecul la rece cateva ore apoi il mixam pana obtine o crema fina.

Daca vi se pare prea moluta adaugati un plic de intaritor pentru frisca.

Decoram cu crema ganache.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise