Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • Am folosit mixul pentru briose cu vanilie de la Dr. Oetker la care se mai adauga 75ml de lapte si 125ml de ulei
  • Pentru buttercream:
  • 200 g unt nesarat
  • 360 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de frisca lichida
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Compozitia formata se imparte in cele 12 forme de briose cu ajutorul unei linguri si a unei lingurite, pentru usurinta. Aveti grija sa impartiti egal cantitatea, pe cat posibil. Eu prefer sa pun mai putin, si ce ramane sa completez unde este nevoie. Am folosit o tava de briose in care am pus formele.

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade C si se lasa briosele pentru 20-25 de minute. Se verifica daca acestea trec testul scobitorii!

Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit complet.

In timp ce briosele sunt la cuptor, va puteti apuca de buttercream:

Untul la temperatura camerei (solid, dar putin inmuiat) se bate cu mixerul timp de 5 minute la viteza medie. Incepeti cu viteza mica, iar dupa viteza medie. Se bate pana cand acesta isi mareste volumul, devine cremos ai mai albicios la culoare.

Dupa ce untul are consistenta asemanatoare unei spume, se adauga zaharul pudra cernut in prealabil. Se mixeaza pe treapta mica timp de cateva minute pana cand se inglobeaza bine cu untul. Se adauga esenta de vanilie si cele 2 linguri de frisca lichida si se mixeaza la viteza medie.

Se imparte compozitia in mai multe castroane in functie de culorile pe care vreti sa le faceti si se coloreaza cu ajutorul colorantului alimentar. Amestecati bine!

Se introduce compozitia in punga de decorat in care s-a fixat varful si se decoreaza dupa preferinte briosele. Si gata! Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise