Cupcakes veludo vermelho de Natal

Timp pregatire
2400 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr fãinã
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite prad de copt
  • un vârf de cutit bicarbonat
  • 100 gr un pt. prãjituri
  • 200 gr zahãr
  • 1 lingurã de supã plinã cu colorant alimentar rosu viu
  • 2 lingurite esentã de vanilie
  • 2 ouã
  • 200 ml iaurt slab ( circa de 3,7 grãsime)
  • 1 linguritã otet
  • Crema de unt si vanilie
  • 3 albuse
  • 200 gr zahãr
  • un praf de sare
  • 250 gr unt cubulete
  • esentã de vanilie sau semintele de la jumãtate pãstaie de vanilie
  • Decor
  • cocos ras, ciocolatã rasã, zahãr colorat

Mod de preparare

* Încãlzeste cuptorul la 180ºC, ventilat.

* Combinã fãina, cacaua, praful de copt si bicarbonatul; în alt vas bate spumã untul topit cu zahãrul, adaugã colorantul tot si esenta de vanilie. Adaugã pe rând câte o lingurã din ingredientele seci si ouãle, bãtând dupã fiecare în parte.

* La urmã, adaugã iaurtul si otetul.

Cu lingura pune din compozitie în formele de hârtie si dã la copt pentru circa de 20 minute.

Se scot si se lasã sã se rãceascã complect, apoi se orneazã cu crema si se decoreazã.

Pentru Crema de unt si vanilie,se pune pe baie de aburi albusele cu zahãrul si se amestecã pânã compozitia se încãlzeste bine, iar zahãrul se topeste complect.

Ia deoparte si bate cu mixerul la viteza cea mai mare circa de 6 minute, sã iasã o cremã firmã si pufoasã.

La viteza medie, adaugã sarea, vanilia si untul putin câte putin,bãtând dupã fiecare in parte.

Trebuie sã isã o cremã omogenã finã.

Dacã vi se taie, puneti imediat la baie de aburi si amestecã ca la maionezã,intr-un minut se va reface complect!

La multi Ani!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise