Cupe dulci cu fructe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Functie de combinatia de fructe si de dulceata lor, folosim sau nu mierea de albine.
  • 2 pere
  • 2 piersici
  • 2 caise
  • 1 mar
  • 1 pepene galben
  • 2 grapefruit
  • mire de albine (optional)
  • ciocolata neagra (optional)
  • ciocolata alba (optional)
  • menta verde

Mod de preparare

Luam un cutit cu varf, bine ascutit si sectionam pepenele galben in jumatate, in forma zimtata (pentru ai conferi un aspect mai placut). Cu ajutorul unui dispozitiv de scobit (sau cu o lingurita, in lipsa acestuia) scoatem tot miezul de pepene, in forme rotunjoare si-l punem intrun bol. Spalam restul de fructe si le taiem in felii, patrate sau cum doreste fiecare. Cele doua grapefruit-uri le stoarcem, sucul se va consuma separate, ca atare, iar cupele le vom folosim.

Umplem cele 6 cupe, cu bucatile de fructe, deasupra lor punem cate o lingurita de miere (obtional) iar pentru decor ramane la fantezia fiecareia.

Eu am folosit o crenguta de menta proaspata si cateva firicele de ciocolata neagra si alba data pe razatoarea mica.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise