Curd de capsuni

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

Capsunele se curata de codite, se spala sub jet de apa, se pun in blender si se fac piure. In craticioara in care vom pregati curdul, vom mixa galbenusurile cu zaharul, pana cand devin albicioase. Peste ele, vom adauga piureul de capsuni si amestecam bine.

Trecem craticioara pe foc mic. Amestecam continuu, pana cand crema se va ingrosa (cam 10 min.). Ca sa ne dam seama cand este gata, facem proba cu dosul lingurii. Inmuiem lingura in crema si pe dosul ei, vom trage o dara cu degetul, daca dara ramane, crema este gata. Oprim apoi focul si vom incorpora untul,putin,cate putin, amestecand intruna, pana cand il vom termina pe tot.

Lasam crema sa se raceasca si apoi o vam pune intr-un vas si putem tine la frigider, pana cand avem nevoie de ea. Cu crema asta delicioasa si parfumata, am umplut mini tarte.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise