Curry de fasole uscata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr fasole uscata fiarta
  • 300ml passata di pomodoro - pasta de rosii (eu o prefer pe cea de la cirio)
  • 3 crenvursti vegetali
  • 1lg ceapa uscata
  • 1lg pastarnac uscat
  • 1lgț curry
  • 1/2lgț boia dulce
  • 1lgț usturoi granule
  • 1lgț mix de legume pentru manacaruri bio
  • 1/4lgț cimbru
  • 1/2lgț chillies jalapaneo sau ardei iute uscat
  • 1lg ulei
  • 1cana apa

Mod de preparare

Fasolea lasata la inmuiat peste noapte se pune la fiert pentru 1 ora, 1 ora si jumatate, in apa cu sare sau puteti sa o cumparati prefiarta, dar sa nu fie in suc de rosii. Eu am avut fiarta la congelator. Intr-un wok se pun toate condimentele cu crenvurstii, uleiul si jumatate din apa. Se lasa 1-2 minute, dupa care adaugam fasolea fiarta si sucul de rosii. Se mai lasa 1-2 minute si gata. la final puteti pune eventual niste patrunjel.

Va recomand sa nu excludeti nici un ingredient pentru ca altfel gustul nu va mai fi acelasi si vom avea doar o mancare simpla de fasole. Eu am servit-o ca atare, dar recomand sa fie servita cu lipii (voi pune in curand o reteta).

Pofta buna si sper sa va placa!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise